TELEVİZYON YAYINCILARI DERNEĞİ

TVYD'DEN BASIN AÇIKLAMASI

TVYD BASIN AÇIKLAMASI
Televizyon Yayıncıları Derneği sektördeki büyük bir sorunu çözüme ulaştırmıştır.

Bilindiği üzere, Medya Denetçiliği yaptığını iddia eden Diye Danışmanlık Eğitim ve Medya Hizmetleri A.Ş. (“YurddaşandPartners”) isimli şirketin göstermiş faaliyetlerin ve bu şirketin reklamveren niteliğindeki müşterilerinin özelikle Rekabet Hukuku’na aykırı birtakım eylemleri tarafımızca tespit edildiğinden, tarafımızca Rekabet Kurumu (“Kurum”) nezdinde gerekli hukuki işlemler başlatılmıştı.

Belirtmek isteriz ki, yapmış olduğumuz başvuru neticesinde Kurum tarafından Media Barometer Sistemi üzerinden sunulan hizmet kapsamında reklam verenlerce elde edilen bilgilerin niteliği ile birlikte sisteme dahil olan reklam verenlerin sayılarının artması sonucunda oluşabilecek kümülatif etkinin, ilgili pazarlarda orta ve uzun vadede bazı rekabetçi endişeler doğurabileceği göz önünde bulundurulmuştur. Bu kapsamda, YurddaşandPartners isimli şirketin ve bu teşebbüsten Media Barometer hizmeti alan teşebbüslerin4054 Sayılı Rekabetin Korunması Hakkında Kanun’un 9. maddesinin üçüncü fıkrası uyarınca söz konusu faaliyetlere son vermesi, aksi takdirde haklarında Kanun çerçevesinde işlem başlatılacağı yönünde görüş bildirilmesine karar verilmiştir.

İlgili karar ve basın açıklamamız ekte bilgilerinize sunulmaktadır.
Saygılarımızla,
Televizyon Yayıncıları Derneği